Oscar-Timmers-bedrijfsfotografie-iDEA-19112019_DSC4941_high_res

IDEA talent scout challenge: de springplank voor eventtalent!

Op dinsdag 19 november zette Waaghals Isabelle haar pittigste beentje voor in de IDEA Talent Scout Challenge.  

IDEA (Independent Dutch Event Association) is een branchevereniging voor toonaangevende bedrijven binnen de eventmarketing en live communicatie. De Talent Scout Challenge, geïnitieerd door IDEA, helpt de aangesloten bedrijven het toekomstig talent te onderscheiden van de massa van afgestudeerden. Tegelijkertijd presenteren de studenten zich aan de aangesloten bedrijven. 

Zes jurerende bedrijven beoordelen de studenten op diverse onderdelen, deze helpen hen bij het uitroepen van hét talent van het jaar. Als eerste een videopitch – vooraf in gestuurd – van maximaal 1 minuut lang, ingaand op het onderwerp met een focus op ‘waarom ben jij – of is jouw visie – de toekomst van de eventmarketing en live communicatie’. Ten tweede de netwerklunch en tot slot de Pressure Cooker opdracht.  

Daar stonden we dan – met 6 leerlingen van Fontys Academy for Creatives Industries – tussen een stuk of 30 studenten van andere partner scholen, zoals de Hogeschool van Amsterdam, de HKU Kunst en Economie, Hogeschool TIO, InHolland en Stenden.  

Toekomstige eventtrends 

Naast onszelf als jong professional neer te zetten, werden we ook door Sjoerd Weihkamp van Eventbranche.nl geïnformeerd over de toekomstige eventtrends. Om dit in een notendop te beschrijven: er wordt in de toekomst veel meer verwacht van zowel het doel van een evenement, als van de uitkomst en impact ervan. Waarin de wat minder innoverende bijeenkomsten worden ingeruild, zullen de bedrijfsfeesten veel innovatiever worden neergezet. Met het hoger gelegen doel om medewerkers mee te nemen in veranderingen. Andere bedrijven zijn juist meer bezig met merkactivisme om hun macht te gebruiken om maatschappelijke sociale problemen aan het licht te brengen.  

Een van de meest indrukwekkende voorbeelden van dit bovenstaande was een regenboog in Warschau. Polen is binnen Europa een van de meest homofobische landen. Op een van de rotondes in de hoofdstad stond een regenboog ‘monument’ die 7 keer in brand gestoken is door de inwoners – waarna zij groot feest vierden. Door het hoge aantal vernielingen kon de staat niet anders dan het monument weghalen. Ben & Jerry’s besloot een holografische regenboog te plaatsen op exact dezelfde plek als steun voor de LGBTQ-community.  

UWV opdracht 

Tijdens de Pressure Cooker opdracht gingen we in samenwerking met de studenten van de andere hogescholen in groepen werken aan een opdracht vanuit het UWV. Het doel van deze opdracht was werkzoekenden en werkgevers door middel van activiteiten tot elkaar brengen op een dag die hier speciaal voor georganiseerd zou worden. Verschillende creatieve concepten uitte zich in deze samenwerking, zoals DLevensweg’ waarin diverse paden worden afgelopen. Door middel van verschillende vragen wordt de weg gewezen naar de best passende baan of werkgever voor die persoon. 

Beste 10 talenten 

Bij de prijsuitreiking werden eerst de video-pitches van de beste 10 getoond waarna de maker van het filmpje vervolgens een paar vragen van de jury moest beantwoorden. Samen met mijn mede-Fontys ACI studente Veerle, zat deze Waaghals bij de beste 10 van de dag en versloegen we zo 22 andere jong-creatievelingen.  

De uiteindelijke winnares – een studente van de Hogeschool van Amsterdam – won een stage, traineeship of coaching-traject bij een van de jurerende bureaus. 

Al met al was het een super leerzame en inspirerende dag waarin veel nieuwe indrukken zijn opgedaan en nieuwe connecties zijn gemaakt. Geïnteresseerd in eventmarketing en live communicatie? Dan raad ik aan om eens op de site van IDEA en de aangesloten bureaus te kijken! 

Fotograaf: Oscar Timmers bedrijfsfotografie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je pittige bericht is verstuurd!